DRANK- EN SPIJSLOKAAL HET SCHOUTENHUYS

Verrassend dineren op Texel

Uit eten in ’t Schoutenhuys is met recht een culinair avontuur. In dit Drank- en Spijslokaal word je verrast door ‘gerechies’: onze Texelse invulling van grootse gerechten in een klein formaat. Onze koks doen niets liever dan gerechten in een bijzonder jasje steken. Zoet en zuur, een zilte touch: alles je bord prikkelt de zintuigen! Spannend? Ja, zeker! Maar het is beslist een geweldige ervaring. In Het Schoutenhuys geniet je van een avondvullend diner, omlijst met bijpassende wijnen, bieren of alcoholvrije dranken.

Geopend op vrijdag en zaterdag

ons menu

Gerechies van vlees, vis en groenten

Soms moet je iets durven. Van het geijkte pad af, op zoek naar alternatieve wegen. En dat is precies wat de medewerkers in Het Schoutenhuys dagelijks doen. Ze creëren kleine gerechtjes, die driewekelijks worden verruild voor nieuwe variaties. Wat wél hetzelfde blijft: de onverminderde passie om lokale- en streekproducten het beste tot hun recht te laten komen. Want met zo veel rijke ingrediënten in onze eilandse achtertuin, is het een feestje om te koken! Het land en de zee geven ieder seizoen zoveel moois prijs. 

We serveren zowel koude als warme gerechies. De signatuur is overduidelijk Texels, maar de koks spelen ook met oriëntaalse invloeden. Er wordt langzaam toegewerkt naar hoofdgerechies. De ‘reis’ voert naar uiteindelijk naar heerlijke nagerechies. Zoet of hartig; ook dat houden we geheim. Kom zelf proeven en ervaren!

De Gerechies van de Schout kosten € 52,50 per persoon.

PROEF DE SFEER

Een niet-alledaags diner vraagt om een bijzondere entourage. En daarop kun je rekenen in Het Schoutenhuys. Het Drank- en Spijslokaal bevindt zich in het oudste stenen gebouw op Texel. Uit 1652, om precies te zijn. De Schout huisde binnen deze muren en dit markante gebouw deed dienst als gerechtsgebouw. Overal zie je nog historische details. Het zorgt voor een intieme sfeer. Perfect voor een avondje samen tafelen met je partner, familie of vrienden.

ontdek meer

Een week of weekendje Texel wordt extra aantrekkelijk dankzij onze voordelige arrangementen. Overnachten, lekker eten én leuke extraatjes tijdens het verblijf. Elk seizoen heeft zijn charme, dus pak ook eens de boot tijdens de stormachtige herfst of in rustige wintermaanden. Naast Het Schoutenhuys kun je ook het hele jaar terecht in de Brasserie. Je zit ‘eerste rang’ op het terras tijdens bruisende zomermaanden. Zakt het kwik naar winterse waarden, dan kun je prima vertoeven in de serre.

Laagdrempelig, gezellig en de hele dag geopend. De Brasserie serveert lunch en diner, waarbij je heerlijke, huisgemaakte gerechten proeft.

Op Texel is zo veel te beleven. Dat past simpelweg niet in vier seizoenen. Daarom hebben wij er zes! Ontdek onze arrangementen.